حضانت فرزندان یکی از حقوق و در عین حال تکالیف والدین است که قانون برای نگهداری کودک آن را به صورت مشترک به والدین سپرده است.
اما آن ها می توانند این وظیفه را با توافق چه با یک دیگر و یا به صورت فردی انجام دهند.
وظیفه حضانت و نگهداری فرزند چه جنسیت او پسر و یا چه دختر باشد تا زمان 7 سالگی بر عهده مادر است.
حضانت فرزند پسر
پسر نیز از سن 7 سالگی تا 15 سالگی و تا رسیدن به سن بلوغ نزد پدر خود زندگی می کند. سپس به مانند دختر می تواند پدر یا مادر را برای ادامه زندگی انتخاب کند.
حضانت فرزند دختر
به این صورت که دختر پس از 7 سالگی و تا سن 9 سالگی و رسیدن به بلوغ نزد پدر خود زندگی می کند . سپس او می تواند به تشخیص خود پدر یا مادر را برای ادامه زندگی انتخاب کند.
همانطور که گفته شد حضانت فرزند بر طبق قانون تا 7 سالگی با مادر و پس از آن با پدر می باشد. اما برطبق اصل حاکمیت اراده و آزادی قراردادها زوجین می توانند بر خلاف این موضوع توافق کنند.
به همین دلیل پس از طلاق توافقی زوجین می توانند با توافق و تراضی میان خود، حضانت فرزندان خود را به طور کل به پدر یا مادر اعطا کنند و این رویه مورد پذیرش قانون نیز می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با چگونگی گرفتن حضانت فرزند خود از لحاظ قانونی، می توانید با متخصص ترین وکلای آنلاین حضانت در این رابطه مشورت کنید.
آیا زن در قبال بخشیدن مهریه، می تواند حضانت فرزند خود را به عهده بگیرد؟
در قوانین خانواده ایران این موضوع مطرح نشده است . اما زوجین می توانند بر اساس اصل حاکمیت اراده و آزادی قراردادها با توافق و تراضی میان خود حضانت فرزند مشترک خود را به طور کامل به پدر و یا مادر بدهند.
تحت چه شرایطی میتوان حضانت فرزند را از پدر یا مادر سلب کرد؟
در ماده 1173 قانون مدنی از مصادیق عدم مواظبت و یا انحطاط اخلاقی هر یک از والدین مواردی را ذکر کرده است . که تحت این شرایط دادگاه می تواند تصمیمی دیگر در رابطه با حضانت فرزند اتخاذ کند.
- اعتیاد زیان آور به الکل، مواد مخدر و قمار.
- اشتهار به فساد اخلاق و فحشا.
- ابتلا به بیماریهای روانی با تشخیص پزشکی قانونی
- سو استفاده از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشا، تکدی گری و قاچاق.
- تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف.
بنابراین در صورتی که با جمع شرایط ذکر شده در قانون، سلامت جسمی و یا تربیت اخلاقی طفل در طول حق حضانت مادر و یا پدر تهدید شود و در معرض خطر قرار بگیرد، میتوان تصمیمی دیگر در رابطه با حضانت طفل اتخاذ کرد.
شما میتوانید با دریافت مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین حضانت، سوالات خود در رابطه با چگونگی گرفتن حق حضانت فرزند خود را از بهترین وکلای حضانت سوال کنید و به حق و حقوق قانونی خود دست پیدا کنید.
نحوه تنظیم دادخواست حضانت و مراحل قانونی گرفتن حق حضانت
در مرحله اول لازم است پس از جمع آوری مدارک مورد نیاز و اقدام از طریق وکیل متخصص حضانت.
درخواستی مبنی بر گرفتن حق حضانت فرزند خود را به دادگاه ارائه دهید.
وکیل حضانت فرزندان می تواند به شما در پیشبرد اهدافتان کمک شایانی کند و سبب شود تا شما هرچه سریع تر به هدف خود، یعنی گرفتن حق حضانت فرزندتان از طریق قانونی نزدیک تر شوید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با چگونگی تنظیم دادخواست حضانت و مدارک مورد نیاز، با بهترین و متخصص ترین وکلای آنلاین حضانت در ارتباط باشید.
دریافت مشاوره حقوقی حضانت
دریافت مشاوره از مشاورین حقوقی حضانت فرزندان می تواند به شما کمک بزرگی در شناختن حقوق قانونیتان بکند و سبب شود . که سریع تر به هدف خود یعنی گرفتن حق حضانت فرزندتان برسید.
برای دریافت مشاوره کافی است تا با بهترین مشاورین حقوقی آنلاین حضانت در ارتباط باشید. با دریافت بهترین راه حل ها به حق حضانت فرزند خود نزدیک تر شوید.
مقالات مرتبط با حضانت
شرایط عزل ولی قهری چیست؟!
گروه تخصصی وکیل خانواده نیز قصد دارد در این مقاله با اطلاعرسانی مناسب و جامع برای همگان، از بروز آسیبهای جدی به کودکان جلوگیری نماید.
بایدها و نبایدهای ملاقات با فرزندان بعد از طلاق
در این مقاله به بررسی جزئیات حقوقی و عملی ملاقات با فرزندان در دوران پس از طلاق والدین آنها میپردازیم.
بررسی قوانین و شرایط حضانت فرزند در نظام حقوقی ایران
حضانت فرزند یکی از مسائل مهم حقوقی در حوزۀ حمایت از خانواده و کودکان است. در ایران، قوانین حضانت بر اساس ملاحظات فقهی، اجتماعی و فرهنگی تنظیم شدهاند تا سلامت جسمی، روانی و تربیتی کودک در اولویت قرار گیرد. این مقاله به بررسی شرایط و قوانین حضانت در موارد مختلف همچون طلاق، فوت والدین و شرایط خاص میپردازد و اهمیت تصمیمگیری دقیق در این زمینه را مورد تأکید قرار میدهد. هدف این مقاله تحلیل قوانین حضانت فرزند و آگاهیرسانی به والدین و افراد مسئول حضانت در نظام حقوقی ایران است.