مجازات خیانت به همسر و تبعات قانونی و کیفری آن
خیانت به همسر

مجازات خیانت به همسر و تبعات قانونی و کیفری آن

آیا تا به حال با خیانت همسر مواجه شده اید؟ از حکم مجازات خیانت به همسر تا چه اندازه اطلاع دارید؟

مقاله پیش رو توسط وکیل کیفری در خصوص حکم خیانت زن به شوهر و مجازات آن برای آگاهی و آشنایی شما عزیزان تنظیم گردیده است. آگاهی به حکم خیانت زن به شوهر از این بابت مهم بوده که متاسفانه و بر خلاف گذشته یکی از شایع‌ ترین مسائل و مشکلات حقوقی جامعه امروز خیانت به همسر به خصوص خیانت زن شوهردار میباشد.

همچنین یکی از مهمترین دلایل طلاق، خیانت زوجین به یکدیگر میباشد. بدیهی است که خیانت به همسر چه از جانب مرد باشد چه از جانب زن، موجب متزلزل شدن نهاد مهم خانواده میگردد.

همانطور که میدانیم قطعا هیچ چیز به اندازه نهاد خانواده در یک جامعه مهم نمیباشد. این اهمیت برای افراد جامعه دوچندان بوده چرا که مهم‌ترین مسئله برای افراد وجود کانون گرم خانواده می‌باشد.

مجازات خیانت به همسر چه حکمی دارد

موضوع خیانت کردن زنان به خصوص در جامعه مذهبی و سنتی ما به قدری مهم است که مجازات خیانت به همسر به خصوص خیانت زن شوهردار، در بسیاری از موارد تبعات سنگین‌تری در بردارد. تا جایی که حتی در برخی موارد موجب درگیریهای ناموسی و وقوع قتل عمد می‌گردد. 

در قانون و شرع ما نیز مجازات خیانت به همسر پیش بینی شده و برای خیانت زن متاهل مجازات شدیدی درنظر گرفته شده است.

ما در اینجا به بررسی حکم خیانت زن متاهل و مصادیق آن و مجازات خیانت به همسر و راه‌های اثبات آن می‌پردازیم.

احکام مربوط به خیانت زن به شوهر

چنانچه زن شوهردار با شخصی که بر او حلال شرعی نبوده مرتکب رابطه نامشروع زنا شود، همسر او می‌تواند از او در دادگاه صالح شکایت نماید.

به صورت کلی حکم خیانت زن به شوهر از مصادیق روابط نامشروع زنا و یا دون زنا می‌باشد که از آن جمله می‌توان به برقراری رابطه فیزیکی و یا جنسی و یا حتی رابطه عاطفی زن شوهردار با مرد نامحرم اشاره نمود. 

داشتن رابطه نامشروع دون زنا

هر فعلی از قبیل لمس کردن، بوسیدن،‌ بغل کردن، خوابیدن زن و مرد در رختخواب کنار یکدیگر‌ و غیره تا جایی که دخول آلت تناسلی مرد تا ختنه گاه در مقعد یا آلت تناسلی زن اتفاق نیفتد از موارد رابطه نامشروع کمتر از زنا بوده و مجازات قانونی درپی دارد.

در واقع گستردگی روابط نامشروع دون زنا گاهی تا جایی درنظر گرفته می‌شود که حتی ممکن است بدون حضور زن و مرد نامحرم در کنار یکدیگر صورت گیرد به طور مثال می‌تواند در فضای مجازی و یا به صورت تلفنی نیز محقق شود. 

حکم مهریه در خیانت زن چست

داشتن رابطه نامشروع زنا

مطابق ماده 221 و تبصره یک آن، زنا عبارت است از جماع مرد و زنی که علقه زوجیت یا پیوند زناشویی بین آنها نبوده و از موارد وطی به شبهه نیز نباشد.

توجه داشته باشید که جماع با دخول اندام تناسلی مرد به اندازه ختنه گاه در قُبُل یا دُبُر زن محقق می‌گردد.

در واقع حکم خیانت زن به شوهر زمانی محقق می‌شود که زن شوهر دار با مرد نامحرمی (مجرد یا متاهل) اقدام به زنا یا به طور عامیانه سکس نماید به گونه‌ای که آلت تناسلی مرد نامحرم به اندازه ختنه گاه داخل در واژن یا مقعد زن شوهردار گردد. 

احکام خیانت زن شوهردار

با توجه به نوع و همچنین کیفیت خیانت زن مجازات ایشان نیز متفاوت خواهد بود.

اگر رابطه نامشروع کمتر از زنا باشد

حکم خیانت زن به شوهر در ماده 637 قانون مجازات اسلامی ذکر شده است.

بر این اساس در صورتی که زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند به حکم شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد. درصورتی که عمل منافی عفت به وسیله عنف، اکراه و … باشد صرفا اکراه کننده تعزیر خواهد شد.

اگر رابطه نامشروع زنا باشد

ماده 225 قانون مجازات اسلامی حکم خیانت زن به شوهر در صورتی که رابطه نامشروع زنا باشد را بیان نموده است.

به موجب ماده فوق الذکر حد زنا برای زانی محصن و زانیه محصنه رجم می‌باشد. در صورت عدم امکان اجرای رجم با پیشنهاد دادگاه صادر کننده حکم قطعی و موافقت رئیس قوه قضاییه، چنانچه جرم با بینه ثابت شده باشد موجب اعدام زانی محصن و زانیه محصنه می‌باشد.

در غیر این صورت نیز موجب حکم صد ضربه شلاق برای هر یک می‌باشد. بنابراین وجود یا عدم وجود احصان تاثیر بسزایی در حکم خیانت زن شوهردار دارد.

به گونه ای که خیانت زن در شرایط احصان مجازات اعدام و در غیر اینصورت مجازات 100 ضربه شلاق در پی دارد.

البته بدیهی می‌باشد که زن بایستی با اراده و رضایت خود تن به زنا دهد. لذا در صورتی که مردی به زن شوهردار تجاوز و تعرض نماید صرفا متجاوز مجازات می‌شود و حکم و کیفری برای زن شوهردار در نظر گرفته نمی‌شود.

تعریف احصان و تاثیر آن بر حکم خیانت زن

ماده 226 قانون مجازات اسلامی به طور مفصل به تعریف احصان و شرایط تحقق احصان پرداخته است. مطابق این ماده احصان در هر یک از مرد و زن به نحو زیر محقق می‌شود.

احصان مرد

احصان مرد درصورتی می‌باشد که شرایط زیر محقق گردد:

  • دارای همسر دائمی و بالغ باشد.
  • در حالی که بالغ و عاقل بوده از طریق قُبُل با زن در حال بلوغ جماع کرده باشد.
  • مضافا هر وقت بخواهد نیز امکان جماع از طریق قُبُل را با زن داشته باشد.

نکته: قُبُل در این ماده به معنای واژن میباشد.

احصان زن

احصان زن طبق شرایط زیر محقق می‌گردد:

  • دارای همسر دائمی و بالغ باشد.
  • در حالی که بالغ و عاقل بوده با همسر خود از طریق قُبُل جماع کرده باشد.
  • همچنین امکان جماع از طریق قُبُل را با شوهر داشته باشد.
چگونگی اثبات خیانت زن

چگونگی اثبات خیانت زن به شوهر

مطابق قوانین جاری به خصوص قانون مجازات اسلامی راه‌های اثبات جرایم گوناگون می‌باشد.

در زیر به بررسی راه‌های اثبات جرم خیانت زن به شوهر می‌پردازیم.

اقرار به زبان

اقرار زن شوهر دار به رابطه زنا با مرد نامحرم از ساده‌ترین و مطمئن‌ترین روش‌های اثبات جرم زنا و مجازات ایشان می‌باشد.

البته بدیهی است که اقرار باید در شرایط عادی رخ دهد. یعنی زن در سلامت کامل عقلی و با اراده خود و بدون اجبار اقرار به داشتن رابطه زنا با مرد نامحرم نماید.

نکته مهم اینکه زانیه بایستی مطابق با ماده 232 قانون مجازات اسلامی 4 بار اقرار به زنا نماید تا مجازات شود.

در غیر این صورت به مجازات سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری درجه شش محکوم خواهد شد. 

شهادت شهود

بر اساس ماده 199 قانون مجازات اسلامی نصاب شهادت در کلیه جرائم دو شاهد مرد می‌باشد مگر در مورد جرم زنا، لواط، تفخیذ و مساحقه که با چهار شاهد مرد نیز اثبات می‌گردد.

برای اثبات زنای موجب حد جلد، تراشیدن و یا تبعید، شهادت دو مرد و چهار زن عادل نیز کافی خواهد بود. چنانچه مجازات، غیر از موارد مذکور باشد حداقل شهادت سه مرد و دو زن عادل لازم می‌باشد.

در این مورد هرگاه دو مرد و چهار زن عادل به آن شهادت دهند تنها مجازات حد شلاق ثابت می‌گردد. ملاحظه می‌فرمایید که جهت اثبات رابطه نامشروع دون زنا باید دو مرد عادل شهادت دهند.

همچنین برای اثبات رابطه زنا باید 4 مرد و یا 3 مرد و 2 زن شهادت دهند.

نکته پایانی این که وفق ماده 200 قانون مجازات اسلامی در خصوص شهادت بر زنا یا لواط شاهد می‌بایست به صورت حضوری عملی را که زنا یا لواط با آن محقق می‌گردد دیده باشد.

بنابراین چنانچه شهادت مستند به مشاهده نبوده و مضافا در صورتی که شهود به عدد لازم نرسند شهادت در خصوص زنا یا لواط، قذف محسوب گردیده و موجب مجازات حدی شهود خواهد شد. 

علم قاضی

مطابق ماده 211 قانون مجازات اسلامی و تبصره آن علم قاضی عبارت از یقین حاصل از مستندات بیّن در امری می‌باشد که نزد ایشان عنوان می‌گردد.

در مواردی که مستند حکم علم قاضی باشد ایشان موظفند که قرائن و امارات بیّن مستند علم خود را به طور صریح در حکم قید نماید.

نکته: مواردی از قبیل نظریه کارشناس، معاینه محل، تحقیقات محلی، اظهارات مطلع، گزارش ضابطین دادگستری و سایر قرائن و امارات که نوعا علم آور باشند می‌تواند مستند علم قاضی قرار گیرد.

ارائه فیلم، عکس، صدا یا فایل صوتی و نوشته

به طور کلی به چنین مدارکی اصطلاحا اماره گفته می‌شود. اماره به معنی اشارات بوده و به تنهایی مبنای صدور حکم قرار نمی‌گیرد و صرفا در کنار سایر دلایل می‌تواند موجبات اثبات زنا باشد.

این امر بایستی مورد تایید کامل قاضی قرار گیرد به صورتی که جای هیچ گونه شک و شبهه‌ای خصوص‌ زنا وجود نداشته باشد. 

مجازات رابطه پیامکی زن شوهردار

مجازات خیانت به همسر در صورت داشتن دوست پسر برای زن شوهردار

مجازات و حکم زن متاهلی که دوست پسر دارد بسته به رابطه‌ای که میان آنها برقرار می‌شود متفاوت است. به طور کلی همانطور که گفتیم رابطه نامشروع به دو دسته رابطه نامشروع زنا و رابطه نامشروع دون زنا تقسیم می‌گردد.

چنانچه زن شوهردار صرفا دوست پسر داشته و با یکدیگر صحبت کنند، بیرون بروند و یا هر عمل دیگری به غیر از زنا داشته باشند زن شوهردار فقط به مجازات تا 99 ضربه شلاق محکوم می‌گردد.

این اعمال می‌تواند شامل گرفتن دست، بغل کردن، در آغوش گرفتن، بوسیدن، مالیدن و غیره باشد.

در مورد زنای زن شوهردار یعنی زمانی که زن شوهردار با دوست پسر خود نزدیکی و زنا کند در صورت احصان، زن به مجازات اعدام از نوع حدی محکوم می‌گردد.

رابطه پیامکی زن و حکم آن

ممکن است مرد و زنی که میان آنها رابطه زوجیت برقرار نیست از طریق تلفن یا در فضای مجازی اقدام به ارسال پیامک و اس ام اس به یکدیگر نموده و به اصطلاح با یکدیگر چت کنند.

در صورتی که پیامهای رد و بدل شده میان آنها نامتعارف و خارج از چهارچوب باشد فعل آنها از مصادیق رابطه نامشروع کمتر از زنا تلقی می‌شود. بدیهی است این چهارچوب را عرف جامعه تعیین می‌کند.

از همین رو خیانت زن با پیامک شامل مصادیق مختلف و بسیار وسیعی می‌باشد. هر پیامک و ارتباط تلفنی که از نظر قاضی محترم نامتعارف تشخیص داده شود می‌تواند مشمول حکم خیانت زن با پیامک قرار گیرد. 

در نتیجه حکم خیانت زن با پیامک مشمول مجازات رابطه نامشروع کمتر از زنا یعنی تا 99 ضربه شلاق می‌باشد.

تکلیف مهریه در خیانت زن به مرد

سوالاتی که همواره مطرح می‌شود این است که تکلیف مهریه در صورت خیانت زن به مرد چیست؟ آیا پس از خیانت زن شوهردار باز هم مهریه به زن تعلق می‌گیرد؟ آیا با وجود خیانت زن به شوهر، مرد همچنان مکلف به پرداخت مهریه می‌باشد؟

بسیاری از مردم بر این گمانند که با اثبات خیانت زن شوهردار، دیگر مهریه به وی تعلق نمی‌گیرد. اما باید به شما عزیزان بگوییم این یک باور کاملا نادرست و غلط است.

در پاسخ به پرسشهای فوق بایستی اذعان داشت که مهریه همزمان با وقوع عقد نکاح ثابت گردیده و بر ضمه مرد قرار می‌گیرد. این بدان معناست که زن بلافاصله بعد از عقد نکاح مالک مهریه تعیین شده است. لذا این مالکیت حتی با خیانت زن به شوهر نیز از بین نمی‌رود و کماکان مالکیت زن بر مهریه پابرجاست.

در واقع خیانت زن به همسر خود تنها از جنبه کیفری آن هم به کیفیتی که گفته شد قابلیت تعقیب و پیگرد قانونی دارد.

در نتیجه زن خیانتکار هر زمان که بخواهد می‌تواند مهریه خود را مطالبه نموده و به اجرا بگذارد. چراکه حق مهریه با ازدواج به وجود آمده و با خیانت زن به شوهر از بین نمی‌رود.

سخن پایانی

مباحث حقوقی به خصوص مبحث مجازات خیانت به همسر و مسائل مربوط به آن بسیار پیچیده و دشوار می‌باشند.به همین دلیل بهتر است قبل از هر اقدامی با یک وکیل با تجربه و متخصص در حوزه خانواده مشورت نمایید. چرا که طرح دعوی و تنظیم لوایح اشتباه و نادرست ممکن است به گونه‌ای به روند رسیدگی آسیب بزند که دیگر امکان تصحیح آن به هیچ عنوان نباشد. گروه حقوقی مهروران با وکلای با سابقه در حوزه خانواده و طلاق، همراه شما خواهد بود. برای مشاوره و وکالت با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا