شکایت از همسر به دلیل کتک زدن
مراحل اثبات خشونت علیه همسر
آیا تا کنون تجربه خشونت خانگی را داشته اید؟ آیا از نحوه و مراحل اثبات خشونت علیه همسر اطلاع کافی دارید؟ مرجع صالح برای رسیدگی به مراحل شکایت از همسر به دلیل کتک زدن و خشونت خانگی کدام است؟
مهمترین رکن در زندگی مشترک احترام مابین زوجین است که اهمیت بسیار زیادی برای حفظ و بقاء خانواده دارد. تا جایی که در صورت نبود احترام و بروز هرگونه بحث و جدل، ممکن است رفتارهای دور از انتظاری از زوجین سر بزند. در برخی از موارد میتوان مردانی را دید که پس از جدال با همسر خود او را کتک میزنند.
قوانین جمهوری اسلامی مجازاتی را برای چنین مردانی در نظر گرفته است تا همسران بتوانند در صورت مواجه با کتک خوردن از همسر خود، با مراجعه به مقامات انتظامی و قضایی شکایت از او را مطرح نمایند و بعد از انجام معاینات پزشکی قانونی، حق خود را مطالبه کنند. در ادامه شما را با مراحل شکایت از همسر به دلیل کتک زدن و اثبات خشونت علیه همسر و مدارک لازم برای آن آشنا میکنیم.
قانون مدنی و خشونت علیه همسر
مطابق ماده 1130 قانون مدنی، یکی از مواردی که مطابق آن زن میتواند از دادگاه در خواست طلاق نماید، ضرب و شتم و خشونت جسمی علیه اوست.
قانون مدنی در بخش مربوط به حقوق خانواده در چند مورد محدود به مسئله خشونت خانگی پرداخته است.
مطابق ماده 1115 قانون مدنی، اگر زنی در منزل مشترک با همسر خود مورد ضرر جانی، مالی یا شرافتی قرار گیرد، می تواند خانه همسر خود را ترک کند بدون اینکه ناشزه (زنی که وظایف زناشویی اش را بدون عذر شرعی یا قانونی انجام نمیدهد) محسوب شود. در مقابل، مرد نیز موظف است همچنان نفقه زن خود را بپردازد.
قانون حمایت از خانواده در این مورد ساکت است!
بعد از کتک خوردن از همسر چه اقدامی انجام دهیم؟
با ارتقای سطح فرهنگ در جامعه و نیز تغییر سبک زندگی، میزان خشونت فیزیکی در میان همسران کاهش یافته است. با این حال باز هم موارد شکایات مبنی بر کتک خوردن از همسر مشاهده میشود. اگر همسرتان دست روی شما بلند کرد بهتر است به پزشکی قانونی مراجعه کنید و با دریافت مدارک لازم، شکایت خود را نسبت به همسر خود تنظیم کنید. پس از شکایت و ارائه تمامی مدارک لازم میتوانید علیه همسر خود شکایت کرده و حتی با در دست داشتن این مدارک برای طلاق اقدام کنید.
اقدام به طلاق از مردی که دست بزن دارد چگونه است؟
موارد متعددی وجود دارد که در آنها طلاق را میتوان یکی از بهترین گزینهها برای زوجین دانست که بتوانند زندگی خود را از شرایط سخت و ناگوار نجات دهند. اگر در هر بحث و جدال همسرتان شما را کتک میزند و به دنبال طلاق از او هستید، میتوانید با در دست داشتن مدارک لازم مبنی بر خشونت همسر و اثبات آن، طلاق بگیرید.
برای طلاق باید ضرب و شتم مرد خود را ثابت کنید چون فقط در این صورت دادگاه اجازه طلاق را به شما خواهد داد. شهادت شهود یکی از روشهای اثبات خشونت مرد است. از روشهای دیگر اثبات ضرب و شتم مرد، مراجعه به پزشکی قانونی و دریافت گواهی است.
برای اینکه زن بتواند شکایت از همسر به دلیل کتک خوردن را اثبات کند، باید از تجربه یک وکیل مجرب استفاده کند. وکیل خانواده میتواند در این زمینه تمامی راهکارهای لازم را در اختیار شما قرار دهد و تمامی موارد را پیش بینی نماید. با ارائه تمامی مدارک اثبات خشونت و کتک خوردن از همسر، میتوانید به راحتی طلاق خود را از همسرتان بگیرید.
مراحل شکایت از همسر به دلیل کتک زدن
شکایت از شوهر برای کتک زدن دارای مراحلی است. با طی این مراحل میتوانید به راحتی کتک خوردن خود توسط همسرتان را ثابت کنید.
- ثبت شکایت بر علیه همسر خود در کلانتری و یا دادسرا
- امکان شکایت در هر ساعت از شبانه روز تا جایی که آثار جرم از بین نرود
- تهیه مدارک شامل کارت ملی و شناسنامه
- صورت جلسه مامور انتظامی
- شهادت شهود
- ارجاع پرونده به دادگاه و مراجعه زن به پزشکی قانونی برای معاینه و دریافت گواهی
- ارسال نظریه پزشکی قانونی به دادسرا
- ارسال احضاریه به صورت جداگانه برای زن و مرد برای حضور در دادگاه
- صدور رای توسط قاضی با توجه به نظر پزشکی قانونی
مدارک لازم برای شکایت از همسر به دلیل کتک زدن
برای شکایت از شوهر به دلیل کتک زدن نیاز به ارائه مدارک لازم دارید. از جمله مهمترین مدارکی که برای شکایت از همسرتان در دادگاه نیاز خواهید داشت، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صورت جلسه مامور انتظامی
- ارائه شهادت شهود و دیگر مدارک لازم برای اثبات خشونت
- ارائه مدارک شناسایی مانند شناسنامه و کارت ملی
مراحل اثبات خشونت علیه همسر برای طرح شکایت
جهت طرح شکایت از همسر به دلیل کتک زدن، باید قادر به اثبات وقوع جرم باشید. اثبات وقوع جرم با کمک روشهای زیر امکان پذیر می باشد:
1. شهادت شهود
گاهی اوقات یکی از زوجین که از ایشان بابت ضرب و شتم همسر شکایت شده، ممکن است در دادگاه ادعا کند که بی گناه است و طرف مقابل خودزنی کرده است. مدعی قادر به اثبات ادعای خود با استفاده از شهادت فرزندان، همسایگان، خدمتکاران و دیگر کسانی است که این موضوع را مشاهده کردهاند.
2. اقرار
اگر مجرمی که ضرب و شتم انجام داده است، در مقابل قاضی یا مامور نیرو انتظامی به این موضوع به صورت کتبی اعتراف کند، به این معناست که اقرار نموده است. مجرم باید اعترافات خود را با امضا و اثرانگشت تایید کند.
3. قسامه
قسم خوردن یکی دیگر از مراحل اثبات خشونت علیه همسر است. با توجه به شرایط موجود در برخی پرونده ها، قاضی دادگاه ممکن است از طرفین بخواهد ادعای خود را با قسم خوردن اثبات کنند.
4. اماره
به خاطر داشته باشید که برای دادگاه، صدا و فیلم ضبط شده به عنوان دلیل ارزش و اعتبار ندارند؛ اما برای اثبات ادعای خواهان، میتوان از آنها به عنوان اماره و نشانه استفاده کرد. در صورت اثبات اصالت صدا و فیلم، میتوان آنها را به عنوان دلیل معتبر در نظر گرفت. در این مرحله وکیل شما از دادگاه درخواست بررسی اصالت آنها را خواستار میشود.
5. علم قاضی
با توجه به صحبتهای طرفین و شهود، قاضی میتواند پرونده را با علم و تجربه خود مورد بررسی قرار دهد و به نتایج مطلوب دست یابد. در نهایت قاضی با توجه به همه موارد، میتواند حکم نهایی را صادر نماید.
برای شکایت از همسر به دلیل کتک خوردن به کجا مراجعه کنیم؟
برای شکایت از همسر به دلیل کتک خوردن و ضرب و جرح یا هر دلیل دیگری میتوانید به نهادهای مختلفی مراجعه کنید. مراحل و مکانهای اصلی برای پیگیری شکایت به شرح زیر است:
کلانتری یا مرکز فوریت های پلیسی
مراجعه به نزدیکترین کلانتری محل وقوع جرم اولین اقدام است و همچنین تماس با مرکز فوریتهای پلیسی (۱۱۰) نیز از اقدامات اولیه است. در کلانتری صورتجلسهای تنظیم میشود که شامل جزئیات حادثه، اظهارات شما و مدارک اولیه است. مأموران کلانتری میتوانند شما را به پزشکی قانونی ارجاع دهند تا میزان جراحات و آسیبهای وارده تأیید شود.
پزشکی قانونی
پس از مراجعه به کلانتری به پزشکی قانونی ارجاع داده میشوید تا گزارش رسمی از وضعیت جسمانی و آسیبهای وارده تهیه شود. این گزارش برای پیگیری قانونی و همچنین اثبات خشونت همسر بسیار مهم است.
دادسرای عمومی و انقلاب
پس از دریافت صورتجلسه کلانتری و گزارش پزشکی قانونی، باید به دادسرای عمومی و انقلاب محل وقوع جرم مراجعه نمایید. در دادسرا شکایت خود را ثبت کرده و مدارک مربوطه را ارائه میدهید. دادسرا مسئول بررسی اولیه شکایت شما و ارسال پرونده به شعبه بازپرسی یا دادیاری مناسب است.
دادگاه کیفری
بعد از طی مراحل لازم و تکمیل تحقیقات در دادسرا و صدور کیفرخواست، پرونده شما به دادگاه کیفری ارجاع میشود. دادگاه کیفری مسئول رسیدگی به پروندههای جزایی و صدور حکم نهایی است. اگر نیاز به حفاظت فوری دارید میتوانید از دادگاه درخواست حکم حفاظت کنید تا همسر شما نتواند به شما نزدیک شود.
سخن پایانی
همانطور که در این مطلب مطالعه کردید برای شکایت از همسر به دلیل کتک زدن، باید فرایند قانونی خاصی را طی کنید. این فرایند ممکن است با سرعت انجام شود و یا در برخی مواقع به دلیل بررسیهای تکمیلی، زمان بیشتری لازم باشد. در هر صورت شما برای شکایت و مراحل اثبات خشونت علیه خود میتوانید از یک وکیل خانواده در گروه حقوقی مهروران مشاوره دریافت نمایید. وکلای مجرب و متخصص ما شما را در تمام مراحل پرونده همراهی خواهند کرد.