جدیدترین شیوه طلاق توافقی چیست؟
طلاق

جدیدترین شیوه طلاق توافقی چیست؟

آشنایی با جدیدترین شیوه طلاق توافقی

شرایط جدیدترین شیوه طلاق توافقی درست مانند روشی است که در سال ۹۷ تعیین شده است. اگر زوجین تمایل داشته باشند با توافق از یکدیگر جدا شوند، باید به سامانه نوبت دهی طلاق مراجعه کنند و بعد از تکمیل مشخصات، چند جلسه مشاوره را زیر نظر بهزیستی انجام دهند و در صورتی که هنوز اصرار به جدایی داشته باشند از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی و مراجعه به دادگاه خانواده، برای متارکه اقدام نمایند.

در این مقاله قصد داریم در باره شیوه جدید طلاق توافقی بحث نماییم و ببینیم این شیوه از طلاق آخرین بار از چه تاریخی جایگزین شیوه های قبل شده است.

شرایط طلاق توافقی

توافق, طرفین اولین و مهم ترین شرط طلاق توافق است.

زمانی که دو طرف با یکدیگر توافق کنند، فرقی نمی ‌کند که جدیدترین شیوه طلاق توافقی چیست.

زیرا بر اساس قانون، تمامی مراحل طی می ‌شود و زوجین باید در مورد مهریه و حضانت فرزندان مشترک و همچنین نحوه و مدت ملاقات و مقدار نفقه به توافق برسند.

تعیین تکلیف اجرت المثل برای زوجه در ایام زوجیت نیز می ‌تواند مورد بررسی قرار بگیرد.

موارد مهم برای توافق زوجین:

  • توافق بر سر مهریه
  •  توافق بر سر نفقه زن
  • توافق بر سر اجرت المثل
  •  توافق بر سر حضانت و نفقه فرزندان

نکته: گاهی اوقات زوجه توافق می‌ کند در قبال طلاق مهریه خود را ببخشد یا تمام مهریه را یکجا دریافت کند. گاهی اوقات نیز مهریه قسط ‌بندی می ‌شود و این به توافق زوجین بستگی دارد. اما تمامی موارد توافق باید در دادگاه اعلام شود تا مشخص شود که قابلیت اجرا دارند یا نه!

طلاق توافقی وشرایط جدید ان

آیا طلاق توافقی قانون دارد؟

بعضی از افراد تصور می ‌کنند که طلاق توافقی فقط یک اقدام است که در دادگاه خانواده صورت می ‌گیرد و هیچ قانونی درباره آن وجود ندارد اما اگر با افراد کارشناس و وکلای خانواده مشورت کنید، متوجه می ‌شوید که قانون حمایت از خانواده به صراحت درباره شرایط و قوانین طلاق توافقی هم توضیحاتی را ارائه نموده است. این قوانین که باید هر دو نفر درباره آن اطلاعات کافی داشته باشند تا بتوانند جدیدترین شیوه طلاق توافقی را انتخاب کنند، عبارتند از:

1- مراجعه طرفین به سامانه نوبت دهی طلاق

اگر دو طرف بخواهند به صورت شخصی و بدون گرفتن وکیل درخواست طلاق خود را ثبت کنند، باید به سامانه تصمیم یا سامانه مداخله در طلاق مراجعه نمایند. به این صورت بعد از وارد کردن مشخصات سجلدی خود، برای طلاق درخواست می‌ دهند.

2- شرکت در جلسه مشاوره از طریق بهزیستی

زوج‌ هایی که برای طلاق درخواست داده ‌اند، باید جلسات مشاوره را در بازه زمانی ۴۵ روزه سپری کنند. با توجه به جدیدترین شیوه طلاق توافقی، مدت مشاوره، ۱ تا ۵ جلسه خواهد بود. چنانچه بعد از تمام شدن جلسات مشاوره هم زوجین قصد جدایی داشته باشند، باید درخواست خود را به صورت قانونی در دفتر خدمات الکترونک قضایی ثبت نمایند.

لزوم توافق زوجین در مسائل مالی وحضانت در طلاق توافقی

3- تهیه صورت جلسه مربوط به موارد توافق

زوجین باید در بدو امر با یکدیگر توافق کنند و صورت جلسه ‌ای را آماده نمایند. این صورت جلسه که به امضای هر دو نفر می ‌رسد، باید جزئیات طلاق توافقی را ارائه نماید.

4- ارائه دادخواست طلاق

بعد از امضای صورت جلسه، زوجین باید دادخواست طلاق را به صورت جداگانه تحویل مراجع قضایی دهند و یا در صورت لزم به یک وکیل خانواده وکالت دهند تا مراحل طلاق توافقی را به جای آنها پیگیری کند.

نکته: امکان ارائه دادخواست طلاق و وکالت دادن به وکیل دادگستری از طریق دفاتر الکترونیک قضایی وجود دارد. به این صورت وکیل تمام مراحل را برای موکل خود طی می ‌کند و نیازی به حضور فیزیکی هم وجود ندارد.

5- تایید مدارک در سامانه ثنا قوه قضاییه

در مرحله بعدی اگر متقاضی درخواست وکیل داده باشد و یا بخواهد درخواست خود را به صورت رسمی به مقامات قضایی ارائه دهد، باید در سامانه ثنا قوه قضاییه مراحل لازم را طی کند و قرارداد الکترونیکی را منعقد نماید.

6- شرکت در دادگاه خانواده

بعد از بررسی شرایط طلاق توافقی، حضور در دادگاه خانواده امکان ‌پذیر می ‌شود.

زوجین می‌ توانند بعد از صدور رای دادگاه، ۹۰ روز بعد به دفاتر رسمی مراجعه کنند و طلاق خود را به صورت رسمی ثبت نمایند.

تنها 3 ماه زمان برای صدور رای قطعی دادگاه و مهلت ثبت طلاق در نظر گرفته شده است. البته طبق جدیدترین شیوه طلاق توافقی راه‌ هایی هم وجود دارند که با استفاده از آن ها می ‌توان این مدت را افزایش داد.

اما تنها یک وکیل متخصص است که توانایی انجام چنین کاری را دارد و می ‌تواند این موضوع فنی و ظریف را برای متقاضیان خود روشن کند.

جدیدترین شیوه طلاق توافقی کدام است؟

مدت زمان طلاق توافقی چقدر است؟

در جدیدترین شیوه طلاق توافقی، مدت زمان طلاق توافقی بین ۳۰ تا ۴۵ روز کاری است البته اگر بخواهید از کمک وکلای متخصص استفاده کنید، می ‌توانید مراحل توافق طلاق توافقی را کوتاه‌ تر کنید.

در بعضی از موسسه‌ های حقوقی طی ۵ روز کاری و حتی زیر یک ماه رای دادگاه را برای طلاق توافقی می ‌گیرند.

لازم به ذکر است که حتی در صورت توافق، زن و شوهر نمی ‌توانند بدون داشتن رای دادگاه به دفترخانه مراجعه کنند و برای خواندن خطبه عقد اقدام نمایند.

جدیدترین شیوه طلاق توافقی هم امکان ثبت طلاق بدون رای دادگاه را به دفترخانه‌ ها نمی ‌دهند. چنانچه دفترخانه ‌ای این کار را انجام دهد، غیرقانونی است و پروانه شغلی او در صورت مشاهده باطل خواهد شد.

آیا مشاوره برای طلاق توافقی ضروری است؟

بعضی از افراد می‌ پرسند طلاق توافقی چقدر زمان می ‌برد و آیا شرکت در جلسات مشاوره ضروری است؟

در پاسخ به این عزیزان باید بگوییم بر اساس جدیدترین شیوه طلاق توافقی، شرکت در جلسات مشاوره اجباری شده است اما این روز ها به خاطر زیاد شدن تعداد طلاق به خصوص در شهر های بزرگی چون تهران، دادگاه‌ های خانواده تایید می کنند که یکی از زوجین قصد شرکت در جلسات مشاوره را ندارد و به صورت یک طرفه درخواست طلاق خود را در دفتر خدمات قضایی ثبت کرده است.

در این مواقع، نامه ‌ای را صادر می ‌کنند که بر اساس آن طرفین می‌ توانند بدون شرکت در جلسه مشاوره، طلاق توافقی بگیرند, البته این شرایط بیشتر در شهر تهران قابل اجرا است و در شهرستان ‌ها معمولاً فرایند طلاق توافقی بیشتر طول می‌ کشد.

جدیدترین شوه طلاق توافقی در سال 1403

در سال ۱۴۰۳ قانون جدیدی برای طلاق تصویب نشده, اما ممکن است تا آخر سال ۱۴۰۳ این قوانین تغییر کند.

بخشنامه‌ هایی که برای طلاق توافقی به آن ها استناد می ‌شود همگی مربوط به سال ۱۳۹۷ هستند, بنابراین افرادی که قصد دارند دادخواست طلاق توافقی بدهند، باید به صورت یک طرفه یا جداگانه برای طلاق دادخواست خود را ثبت کنند و برای مشاوره به بهزیستی مراجعه نمایند.

با توجه به اینکه هدف مقامات قضایی تلاش برای صلح و سازش بین زوجین است, همین باعث می ‌شود تا بعضی از زوجین دوباره با یکدیگر سازش کنند. اما در صورتی که همچنان قصد جدایی داشته باشند، اقداماتی که در بخش‌ های پیش اشاره شد را برای طلاق توافقی انجام می‌ دهند.

مدارک لازم در جدیدترین شیوه طلاق توافقی

برای طلاق توافقی هم مدارکی لازم است که زوجین باید ارائه کنند. فرقی نمی ‌کند که جدیدترین شیوه طلاق توافقی را انتخاب کنید یا بخواهید به صورت یک طرفه درخواست طلاق بدهید. در هر صورت شما باید مدارک زیر را ارائه نمایید.

آشنایی با جدیدترین شیوه طلاق توافقی

1- عقدنامه

ارائه عقدنامه یا رونوشت آن که فقط از دفتر خانه ‌ای که عقد در آنجا صورت گرفته، ضروری است.

2- آزمایش بارداری

برای طلاق، زوجه باید آزمایش بارداری بدهد و در صورت منفی بودن جواب آن، برگه آزمایش را تحویل مراجع قضایی دهد. برگه آزمایش در زمان خواندن خطبه طلاق هم الزامی است. در صورتی که زوج باردار باشد خطبه طلاق جاری نمی‌ شود.

3- کارت ملی و شناسنامه زوجین

ارائه شناسنامه زوجین و کارت ملی آن ها ضروری است.

4- ثبت دادخواست طلاق در سامانه ثنا

ارائه مدارکی که نشان می ‌دهد زوجین دادخواست خود را در سامانه ابلاغ الکترونیک ثبت کرده ‌اند، لازم است.

5- مدارک مربوط به وکالت نامه

در صورتی که طلاق توسط وکیل طرفین انجام شود، ضمیمه کردن وکالت ‌نامه رسمی نیز ضروری است.

6- گواهی عدم انصراف از طلاق

افرادی که در سامانه تصمیم درخواست خود را ثبت کرده باشند, باید گواهی عدم انصراف از طلاق را هم به همراه مدارک دیگر ضمیمه کنند.

نکات مهم برای طلاق توافقی

در بخش‌ های پیش درباره جدیدترین شیوه طلاق توافقی و مدارک لازم برای طلاق صحبت کردیم اما یک سری از نکات هستند که باید حتماً درباره آن ها اطلاعات داشته باشید تا بتوانید در مدت زمان کوتاه‌ تری طلاق بگیرید.

1- با وکیل خانواده مشورت کنید

اولین نکته این است که با یک وکیل خانواده مشورت کنید و راهکار های قانونی برای ارائه دادخواست طلاق بگیرید, به این صورت می ‌توانید پرونده طلاق توافقی را سریع تر به نتیجه برسانید. البته هیچ اجباری برای گرفتن وکیل طلاق توافقی نیست و این موضوع اختیاری است.

2- عدم صدور رای طلاق در صورت پشیمانی زوجین

اگر هر یک از زوجین تا قبل از صدور رای پشیمان شوند و قصد سازش داشته باشند، حتی اگر وکالت ‌نامه و توافق ‌نامه طلاق را هم امضا کرده باشند، امکان سازش وجود دارد و رای برای طلاق توافقی صادر نمی‌ گردد.

ولی گاهی اوقات پیش می ‌آید که مرد حاضر به طلاق دادن همسر خود نمی ‌شود و در دفترخانه برای خواندن خطبه طلاق حضور پیدا نمی‌ کند در این گونه مواقع زن می ‌تواند حق طلاق را به همراه رای دادگاه بگیرد و به دفترخانه مراجعه نماید, ولی این قانون برای مردان وجود ندارد.

بر اساس جدیدترین شیوه طلاق توافقی در صورتی که زن پشیمان شود و بخواهد سازش کند، مرد بدون حضور او هم می‌ تواند به دفتر ثبت طلاق برود و طلاق را جاری کند. البته در این صورت قوانینی هم برای حمایت از زن وجود دارد که برای آگاهی از آن ها می ‌توانید با مشاوران و وکلای با تجربه ما مشورت کنید.

3- امکان رجوع بعد از ثبت طلاق

در صورتی که زن یائسه و باکره نباشد، بعد از ثبت طلاق می ‌تواند تا پایان عده صبر کند و مجدداً رجوع نماید, اگر مردی بخواهد این حق را از همسر خود بگیرد، باید در دادگاه درخواست رجوع به ما بزل را ارائه دهد.

این اصطلاحات حقوقی هستند و معمولاً افراد عادی از آن ها سر در نمی ‌آورند, به همین دلیل توصیه می ‌کنیم برای آشنایی با این اصطلاحات و جدیدترین شیوه طلاق توافقی، حتماً با یک وکیل خانواده مشورت کنید.

مهریه و طلاق توافقی

احتمالاً این سوال برای شما مطرح شده که در جدیدترین شیوه طلاق توافقی، دریافت مهریه به چه صورت است.

ملاک اصلی در طلاق توافقی، توافق زوجین است, بنابراین آن ها با یکدیگر توافق می کنند و جزئیات این توافق را هم به دادگاه اعلام می نمایند. اما یک سری قانون‌ ها وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می ‌کنیم.

  • زن بخشی از مهریه خود را می‌ بخشد و شوهر هم قبول می‌ کند تا او را طلاق دهد.
  • زن به صورت کامل مهریه ‌ای که در سند ازدواج قید شده را می ‌بخشد و در ازای آن طلاق می‌ گیرد.
  • در مواردی زوج تمام مهریه را ابراء می‌ نماید و فقط مبلغ ۱۰ هزار تومان در ازای طلاق خلع می ‌بخشد.
  • کل مهریه قید شده در عقدنامه پرداخت می‌ شود یا بر عهده زوج باقی می‌ ماند تا به صورت اقساطی در دراز مدت پرداخت کند. به این صورت توافق بر سر مهریه انجام می ‌شود.
جدیدترین شیوه طلاق توافقی چیست؟

حضانت فرزندان در طلاق توافقی

احتمالاً این سوال برای شما مطرح شده که چه مواردی در جدیدترین شیوه طلاق توافقی برای حضانت فرزندان در نظر گرفته شده است؟

 اول از همه باید این نکته را بدانید که دختران بالای 9 سال و پسران بالای پایین 15 سال دیگر مشمول قوانین حضانت و نگهداری نمی ‌شوند و دادگاه برای آن ها قانون خاصی را مشخص نمی ‌کند.

بنابراین زوجین باید برای فرزندان بالای 9 و 15 سال خود تصمیم بگیرند. تعداد ملاقات‌ ها، ساعات ملاقات و ماندن فرزندان نزد والدین به توافق بین دو طرف بستگی دارد. دادگاه بعد از بررسی شرایط، حق نگهداری را به والدین اعطا می‌ کند.گاهی والدین به عنوان مثال زن، برای گرفتن طلاق توافقی، حق حضانت را به شوهر خود می‌ دهند.

کلام پایانی

جدیدترین شیوه طلاق توافقی و شرایط آن را در سال ۱۴۰۳ مورد بررسی قرار دادیم. اگر شما عزیزان برای دریافت مشاوره طلاق و آشنایی با قوانین جدید نیاز به مشورت و راهنمایی دارید، می ‌توانید با کارشناسان حقوقی مهروران مشورت نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا